12+ maanden

Spinazie & Champignon Pannenkoekjes

Bereidingstijd: 30-60 minuten
Klaar in: 10-30 minuten
Porties: 4 volwassenen en 2 peuters

Bevat:

  • Melk

  • Gluten

  • Tarwe

  • Ei

Geschikt voor:

  • Vegetarisch

Ingrediënten

Voor de champignonvulling:


2 el vers gesneden dragon
2 el vers gesneden peterselie
½ kleine ui
1 teentje knoflook
500 g gemengde champignons
Koolzaadolie (of plantaardige olie)
1 theelepel gedroogde tijm
Sap van een halve citroen
 

Voor het pannenkoekenbeslag:


150 g bloem
2 eieren
250 ml melk
1 eetlepel koolzaadolie (of plantaardige olie)
50 g spinazie

Voor de topping van ricotta (optioneel):


250 g ricotta
1 citroen (schil en 1/2 sap)

Bevat:

  • Melk

  • Gluten

  • Tarwe

  • Ei

Bereiding

Stap 1

Doe de bloem in een kom met de eieren. Klop samen met de melk en olie tot het beslag vloeibaar is.

stap 1/7

Bereiding

Stap 2

Doe het beslag in een blender met de spinazie. Meng tot een gladde massa. Laat 30 minuten rusten.

stap 2/7

Bereiding

Stap 3

Hak ondertussen de dragon en peterselie fijn. Snijd de ui in blokjes en pers de knoflook. Hak de champignons fijn. Rasp de citroen en zet alle ingrediënten opzij.

stap 3/7

Bereiding

Stap 4

Verhit wat plantaardige olie in een grote koekenpan. Voeg de gesnipperde ui toe en bak op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg knoflook, champignons en kruiden toe aan de koekenpan. Kook gedurende 10-15 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Roer regelmatig zodat de champignons niet aan de bodem van de pan blijven plakken. Als je klaar bent, haal van het vuur, roer de helft van het citroensap erdoor en bewaar de champignons in een warme oven.
 

stap 4/7

Bereiding

Stap 5

Meng de ricotta met de citroenschil en de rest van het citroensap in een kleine kom.  

stap 5/7

Bereiding

Stap 6

Verhit een middelgrote crêpe / koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Veeg de pan af met wat ingevet keukenpapier. Voeg een pollepel spinaziebeslagmix toe aan de pan en verdeel gelijkmatig. Als de pannenkoek klaar is om om te draaien, bak je hem ook aan de andere kant. Zet apart in een warme oven terwijl je de rest bakt. Gebruik een halve lepel spinaziebeslagmix om pannenkoeken voor peuters te maken.

stap 6/7

Bereiding

Stap 7

Herhaal totdat de beslagmix op is. Maak je eigen pannenkoeken door ze te vullen met champignons en een klodder ricotta.

stap 7/7

Organix Baby & Peuter Kookboek

Meer dan 70 gezonde, makkelijke en snelle recepten voor baby's en peuters. Van de eerste hapjes tot recepten voor de hele familie! Het kookboek is in het Engels.

Ontdek meer recepten

Sorry, no results were found