10+ maanden

Smakelijke Kip Kebab Couscous

Bereidingstijd: 60+ mins
Klaar in: 30-60 minuten
Porties: 2 volwassenen en 1 baby

Bevat:

  • Mosterd

  • Gluten

  • Tarwe

Geschikt voor:

  • Geen zuivel

  • Glutenvrij

Ingrediënten

Kebab:

2 kipfilets (bij voorkeur biologisch)
1 courgette
1 prei
1 rode paprika
1 champignon met open dop
1 rode ui
5 bbq-spiesjes
Olijfolie

Marinade:

1 citroenschil en sap
4 teentjes geplette knoflook
2 tl gemalen koriander
6 eetlepels. olijfolie
Flink wat zwarte peper
1 theelepel Dijon-mosterd
 

 

Couscous:

150 g couscous
180 ml water
Een klein handje koriander
Een klein handje peterselie
Een klein handje munt
2 lente-uitjes
1 teen knoflook
2 eetlepels. extra virgine olijfolie
Schil en sap van een halve citroen
Zwarte peper

Dip (optioneel):

120 ml natuurlijke yoghurt
Handvol verse korianderblaadjes

Bevat:

  • Mosterd

  • Gluten

  • Tarwe

Bereiding

Stap 1

Maak de marinade minimaal een uur, liefst 2 uur, voordat je gaat koken. Doe alle marinade-ingrediënten in een pan / pot met deksel, sluit het deksel stevig en schud goed. Snijd de kip in blokjes, doe ze in een schaal en giet de marinade erover. Masseer de marinade in de kip met schone handen en laat 1-2 uur in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven). 

 

Varieer de groenten afhankelijk van het seizoen of varieer het vlees; zelfs een vlezige vis kan goed, maar kook lang genoeg. Couscous is een zeer snelle, smakelijke optie, maar je kunt het ook serveren met rijst, quinoa of zelfs wat zelfgemaakte aardappelpartjes.

stap 1/3

Bereiding

Stap 2

Snijd de courgette en prei in plakjes van 1 cm dik, snijd de champignon en rode ui in grote partjes. Spies de kip en groenten, wissel de ingrediënten af. Plaats in een bakvorm en giet de overgebleven marinade erover. Bak in de oven voor ca. 30 minuten tot de kip gaar is en de groenten mooi geroosterd zijn. Zet een timer aan voor 15 minuten en draai de spiesjes halverwege. Mix intussen alle ingrediënten voor de dip in een blender en giet het in een serveerschaal.

 

 

Varieer de groenten afhankelijk van het seizoen of varieer het vlees; zelfs een vlezige vis kan goed, maar kook lang genoeg. Couscous is een zeer snelle, smakelijke optie, maar je kunt het ook serveren met rijst, quinoa of zelfs wat zelfgemaakte aardappelpartjes.

stap 2/3

Bereiding

Stap 3

Bereid de couscous voor. Hak de lente-uitjes en kruiden fijn en pel het teentje knoflook. Doe de couscous in een mengkom of pan en giet er 180 ml kokend water over, roer en dek af met een deksel of bord om de stoom gedurende 5 minuten vast te houden. Deksel verwijderen, met een vork opscheppen en de lente-uitjes en kruiden toevoegen. Pers het teentje knoflook erdoor en voeg de schil en het sap van een halve citroen, olijfolie en zwarte peper toe. Goed roeren. Serveer spiesjes met kruidige couscous en een flinke scheut dip.

Varieer de groenten afhankelijk van het seizoen of varieer het vlees; zelfs een vlezige vis kan goed, maar kook lang genoeg. Couscous is een zeer snelle, smakelijke optie, maar je kunt het ook serveren met rijst, quinoa of zelfs wat zelfgemaakte aardappelpartjes.

stap 3/3

Organix Baby & Peuter Kookboek

Meer dan 70 gezonde, makkelijke en snelle recepten voor baby's en peuters. Van de eerste hapjes tot recepten voor de hele familie! Het kookboek is in het Engels.

Ontdek meer recepten

Sorry, no results were found