400 g kikkererwten uit blik
1 citroensap
1 of 2 teentjes knoflook
1 tl komijnpoeder
100 ml tahin (sesamzaadpasta) - (optioneel)
4 el water
2 eetlepels extra vierge olijfolie
2 sneetjes vers brood
½ wortel
Een paar lepels hummus (zie hierboven)
Een handvol verse rucolablaadjes
Geen allergenen
Om de hummus te maken, combineer je alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer je dit tot een gladde massa. Als je geen keukenmachine hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken. STAP
Serveer met wat extra salade of wat gehalveerde cherrytomaatjes. Jongere baby's zijn in het begin misschien niet zo happig op de rucola, maar het is de moeite waard om het eens te proberen, of je kunt proberen het te versnipperen en in de hummus te pureren. Je kunt hier je eigen hummus maken met het recept, of een kant-en-klare biologische kopen - kijk gewoon in de ingrediëntenlijst voor onnodige 'junk'-ingrediënten. Als je de hummus zelf maakt, blijft deze maximaal 2 dagen goed in de koelkast, of kan hij maximaal een maand worden ingevroren.
stap 1/3
Schil eventueel de wortel en rasp daarna fijn. Gebruik voor jongere kinderen de fijnste rasp en misschien wil je de rucola blaadjes versnipperen.
Serveer met wat extra salade of wat gehalveerde cherrytomaatjes. Jongere baby's zijn in het begin misschien niet zo happig op de rucola, maar het is de moeite waard om het eens te proberen, of je kunt proberen het te versnipperen en in de hummus te pureren. Je kunt hier je eigen hummus maken met het recept, of een kant-en-klare biologische kopen - kijk gewoon in de ingrediëntenlijst voor onnodige 'junk'-ingrediënten. Als je de hummus zelf maakt, blijft deze maximaal 2 dagen goed in de koelkast, of kan hij maximaal een maand worden ingevroren.
stap 2/3
Bestrijk het brood met hummus en bedek met wortel en rucola. Snijd in driehoeken (of cirkels, of sterren, of wat je maar wilt!) En serveer.
Serveer met wat extra salade of wat gehalveerde cherrytomaatjes. Jongere baby's zijn in het begin misschien niet zo happig op de rucola, maar het is de moeite waard om het eens te proberen, of je kunt proberen het te versnipperen en in de hummus te pureren. Je kunt hier je eigen hummus maken met het recept, of een kant-en-klare biologische kopen - kijk gewoon in de ingrediëntenlijst voor onnodige 'junk'-ingrediënten. Als je de hummus zelf maakt, blijft deze maximaal 2 dagen goed in de koelkast, of kan hij maximaal een maand worden ingevroren.
stap 3/3
Meer dan 70 gezonde, makkelijke en snelle recepten voor baby's en peuters. Van de eerste hapjes tot recepten voor de hele familie! Het kookboek is in het Engels.