250 g mager varkens-, lams- of rundvleesgehakt
Een halve kleine ui
60 g champignons
2 tl verse kruiden zoals peterselie of tijm
30 g volkoren paneermeel
1 eidooier
1 eetlepel (plantaardige) olie
250 g verse tomaten (of 50 ml passata)
150 ml water of groentebouillon (bij voorkeur huisgemaakt zonder toegevoegd zout, of een zoutarm alternatief)
Halve kleine ui
1 el tomatenpuree
1 el verse kruiden zoals basilicum, peterselie of tijm
Ei
Gluten
Tarwe
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak voor de gehaktballetjes de ui, champignons en verse kruiden fijn.
Serveer met pasta of rijst om een maaltijd te bereiden voor het hele gezin.
stap 1/5
Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een kom en meng goed. Gebruik je handen om het mengsel in 25 balletjes te verdelen en vorm te geven. Zet in de koelkast terwijl je de saus maakt.
Serveer met pasta of rijst om een maaltijd te bereiden voor het hele gezin.
stap 2/5
Snijd voor de saus de ui en kruiden en schil, zaad en hak de tomaten. Doe alle ingrediënten in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat ongeveer 15 minuten sudderen, af en toe roeren. Haal van het vuur, laat iets afkoelen. Zorg dat het vloeibaar blijft door eventueel met water te verdunnen.
Serveer met pasta of rijst om een maaltijd te bereiden voor het hele gezin.
stap 3/5
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes, waarbij je ze regelmatig omdraait, tot ze in ongeveer 5-10 minuten rondom lichtbruin zijn.
Serveer met pasta of rijst om een maaltijd te bereiden voor het hele gezin.
stap 4/5
Doe de gehaktballetjes in een ovenschaal. Giet de saus over de gehaktballetjes, dek af met een deksel of folie en bak in de oven voor ongeveer 45 minuten.
Serveer met pasta of rijst om een maaltijd te bereiden voor het hele gezin.
stap 5/5
Meer dan 70 gezonde, makkelijke en snelle recepten voor baby's en peuters. Van de eerste hapjes tot recepten voor de hele familie! Het kookboek is in het Engels.